Product was successfully added to your shopping cart.

Dimniški sistem lahkih dimnikov KB-LB L90

Dimniški sistem lahkih dimnikov KB-LB L90

Ste pozabili dimnik? Zahvala Beckmannu to ni problem!

Dimniški sistem lahkih dimnikovKB-L90 LB Beckmann je enostaven za namestitev in omogoča kasnejšo vgradnjo  v notranjost objekta, ko klasičnega dimniškega sistema ni več mogoče vgraditi.

Dimniški sistem KB-LB odlikuje nizka teža, visoka izolacijska vrednost in visoka kakovost izdelave, ki omogoča enostavno vgradnjo dimniškega sistema znotraj ali izven objekta, kjer lahko zunanjo stran dimniškega sistema (plašča) zaključite z ometom, izravnalno mavčno maso, keramiko ali s stenskimi tapetami. Dimniški sistem ima požarno odpornost razreda L90, pri vgradnji dimniškega sistema pa je potrebno zagotoviti 50 mm oddaljenost od gorljivih elementov.

Dimniški sistem KB-LB sestoji iz notranje enoslojne osnovne cevi iz nerjavečega jekla kakovosti 1.4571 / 1.4404 in debeline 0,6 mm. Zunanji del dimnika pa je izdelan iz kalcijevo silikatnih plaščov z debelino 50 mm, katere se enostavno sestavi in poveže s posebnim lepilom.

Redno preverjanje kakovosti vgrajenega materiala v dimniški sistem KB-LB izvaja Inštitut za preverjanje materiala MPA iz Dortmunda.

Uporaba dimniškega sistema KB-LB:

  • - za standardne peči na olje
  • - za plin in trdna goriva (naravni les, koks, šota, premog in lesni peleti)

 

Dimniški sistem KB-LB je mogoče nad strešno konstrukcijo zaključiti na naslednje različne načine:

Z obložnim elementom iz nerjavečega jekla, ki je lahko v določenem RAL barvnem odtenku, z obložnim elementom izdelanim iz bakra in z obložnim elementom z imitacijo skrilavca ali zidaka.

Z troslojnim dimniškim sistemom DW DESIGN, ki je lahko v mat ali sijaj izvedbi in v vseh RAL barvnih odtenkih. V ta namen se uporabi prehodni element KB-LB/ DW, ki omogoča prehod iz lahkega dimnika KB-LB na troslojni dimniški sistem DW DESIGN.

Ali z zaključnim nosilnim setom, ki omogoča pritrditev strešne kritine 

Montaža


Tehnični podatki

 CE certificirano pod oznako: Z-7.1-1745

Debelina notranje cevi: 0,6 mm,

Debelina zunanjega plašča:  50 mm

Notranji premer:  113 -300 mm

Material:

Notranja cev: 1.4571 / 1.4404

Zunanja plašč: Calcijev silikat

 

 Tehnični podatki